NORHyWAY

Status:

Prosjekteier: RENERGY

Kontaktperson: Thomas Bjørdal

+47 958 93 289

Prosjektet NORHyWAY skal øke produksjonen av hydrogen kraftig, utvikle verdikjeder for transport, både maritim og veitransport, samt benytte hydrogen til å forsterke kraftnettet.

Prosjektet NORHyWAY skal øke produksjonen av hydrogen kraftig, utvikle verdikjeder for transport, både maritim og veitransport, samt benytte hydrogen til å forsterke kraftnettet.

Prosjektpartnere

Prosjektet består av 17 partnere fra industri, forskning og offentlig sektor. NORHyWAY representerer en komplett verdikjede bestående av etablerte og finansierte prosjekter, som dekker produksjon og bruk innenfor veitransport, maritim transport og industri. Prosjektet er blant de fremste I Norden, og industriaktørene er i førersetet i energitransisjonen.

Midt-Norge fikk i 2023 status som Hydrogen Valley av Clean Hydrogen Partnership – en viktig anerkjennelse av at satsingen er helt i front internasjonalt, og har en viktig rolle i modningen og oppskaleringen av hydrogenøkonomien.

Neste steg for partnerskapet er en søknad om 20 millioner euro gjennom Horizon Europe for etabelering av en Large-scale Hydrogen Valley.

Kontakt oss

Vil du vite mer om prosjektet, våre satsingsområder og hvordan vi jobber, eller har du andre henvendelser? Ikke nøl med å ta kontakt med prosjektets kontaktperson eller andre i klyngeteamet!

Prosjekter

Prosjekteier:

RENERGY

Budsjett:

12.000.000 NOK

Trønderske bedrifter skal, gjennom RENERGY, ta utslippsfri innovasjon og pilotering ut i markedet. Klyngen skal videreutvikle nettverk og samarbeidsbasert innovasjon med industri og næringsliv langs verdikjeder og på tvers av sektorer. Vi skal åpne markedsmuligheter gjennom internasjonale aktiviteter og utvikle nye marked for nullutslippsteknologi gjennom kunnskapsutvikling og samarbeid.

Prosjekteier:

RENERGY

Budsjett:

4.000.000 NOK

Prosjektet skal posisjonere kortbanenettet i Trøndelag som en naturlig region for introduksjon av utslippsfri, sivil luftfart, og Trøndelag fylke som en viktig deltaker i Grønt Luftfartsprogram

Prosjekteier:

Sintef

Budsjett:

5.225.000 NOK

Prosjektet skal kartlegge sjømatnæringens behov for og tilgang til energi fram mot 2040, koble dette opp mot planlagt nettutbygging og mulige alternative tiltak og energibærere, samt gjøre en samfunnsøkonomisk vurdering av om dagens regulerings- og finansieringsordninger for energitilgang er tilpasset næringens krav og behov.

Del prosjekt: