Vellykket leverandørseminar med tysk energigigant

Publisert 05/05/2022

Tirsdag formiddag var det tyske energiselskapet EnBW på plass i Trondheim for å møte potensielle leverandører innenfor havvindmarkedet.

Arrangørene Renergy og NHO inviterte inn aktuelle leverandører som fikk tilbud om en-til-en møte med EnBW. Hver bedrift fikk 15 minutter til å presentere seg og sine fortrinn foran EnBW, Norseman Wind og Asko Fornybar. Totalt fikk fem midt-norske bedrifter muligheten til å knytte kontakt med EnBW, og selge inn sine tjenester for et potensielt samarbeid i fremtiden.

EnBW er en av de største aktørene innenfor havvind i Europa, og sammen med Asko Fornybar AS er de en del av et konsortium som skal prøve å sikre seg utbyggingen på Sørlige Nordsjø II-feltet når det legges ut på auksjon. Gjennom Norseman Wind skal de to selskapene bygge, drifte og eie havvind-prosjektet, hvis de får tilslaget.

Norseman Wind AS er et stort industriprosjekt, med store energiaktører bak seg. Norseman’s ambisjon med prosjektet er å ta Norge ut i Europa, og kickstarte den norske verdikjeden. EnBW er derfor en viktig partner i dette prosjektet. Prosjektet har som mål at minst 50 % av prosjektet skal tildeles norsk industri, og med dette leverandørseminaret fikk EnBW et godt innblikk i hva midt-norsk industri kan levere innenfor dette fagfeltet.

Del: