SINTEF: – Er regjeringen klar for å femdoble innsatsen på energi- og klimaforskning i Norge?

Publisert 29/04/2021

– Når koronapandemien er nedkjempet står klimakrisen fortsatt igjen som høyst reell, skriver adm. dir. Inge R. Gran i SINTEF Energi i denne kronikken på nettavisen Europower Energi.

– Koronaviruset har ført til store krisepakker fra regjeringen. Men når pandemien er nedkjempet er fortsatt klimakrisen høyst reell. Da er spørsmålet: er regjeringen klar for å femdoble innsatsen på energi- og klimaforskning i Norge?, spør Gran.

Han påpeker at SINTEF sin hovedoppgave er å sørge for å styrke norsk næringsliv og skape nye arbeidsplasser, samt at SINTEF de siste årene har fått en ny viktig oppgave: Å skape klimavennlige løsninger som tar hensyn til natur og mennesker.

– Grunnen til at staten er med å finansiere forskningen er for å gi bedriftene en risikoavlastning og få flere bedrifter til å delta i forsknings- og utviklingsarbeid. Vi har tidligere målt verdien av innovasjoner som kom ut fra et havvindsforskningsprosjekt – og vi fant at den potensielle verdien var over 100 ganger innsatsen som staten hadde lagt inn, skriver Gran.

I kronikken fremheves viktigheten av at staten risikoavlaster og setter fart.

– Gjennom forskningsstøtte setter staten fart på norsk næringsliv, og gjør den mer konkurransedyktig og bærekraftig.

Les hele kronikken på Europower Energi.

Del: