Investerer fem millioner kroner i Hark Technologies

Publisert 08/01/2021

Svein Olav Munkeby i NTE (t.v) og Joar G. Harkestad i Hark Technologies.

Gründerbedriften Hark Technologies utvikler produkter og tjenester for å gi innsikt, optimalisering, og styring av strømforbruk. Nå har NTE investert fem millioner kroner i selskapet.

Det melder shifter.no på sine nettsider.

Daglig leder i Hark Technologies, Joar G. Harkestad forteller til nettsiden at han fikk ideen til et smart kontrollsystem for energioptimalisering da han var student. På den tiden bodde han og to kompiser i en kald kjellerleilighet, noe som syntes på strømregningen. Ideen ble derfor etter hvert til et prosjekt på Entrepenørskolen på NTNU. Både NTE, Hark Technologies og NTNU er blant våre klyngemedlemmer.

Hark Technologies har nå over 1000 enheter utplassert i piloter hos norske strømkunder, ifølge shifter.no. Hark Technologies system skal hjelpe strømkunder å fordele strømforbruket mer jevn.

– Systemet vil hjelpe kundene å flytte strømforbruket til tidspunkter hvor det er billigere, forteller Harkestad til nettstedet.

NTE har nå blitt med på eiersiden.

– Å få med seg NTE på eiersiden har vært viktig for oss. Nå har vi fått kapital og kompetanse for å vokse videre både nasjonalt og internasjonalt. Vi skal ansette flere personer både på salg og utvikling. Vi kommer til å jobbe for å hente inn mer kapital og nye eiere i takt med vår vekst, sier Harkestad, til nettstedet.

Del: