ASKO Midt-Norge tildelt energipris

Publisert 26/11/2018

ASKO Midt-Norge AS er vinnere av Trondheim kommunes energipris 2018 for sin satsniong på hydrogen og elektrifisering av transport.

Utslipp fra transportsektoren utgjør en av samfunnets store miljøutfordringer. Ved sitt anlegg på Tiller fremstiller ASKO Midt-Norge hydrogen, ved hjelp av lokalprodusert solenergi og strøm fra vindkraftanlegg.

– Dette representerer smart og fremtidsrettet energibruk, energiproduksjon og energilagring, sa varaordfører Ola Lund Renolen under prisutdelingen.

Prisen er en hederspris som deles ut til virksomheter/prosjekter som går foran med fremtidsrettede løsninger for redusert energibruk i Trondheim. Det legges vekt på oppnådde og dokumenterte energibesparelser og omlegging til fornybar energi.

Bildet: De som mottok pris og hyllest var konsernets styreleder Torbjørn Johannson, leder av hydrogenprosjektet Roger Sæther, driftssjef Fredrik Børgesen, markedssjef Asgeir F. Johansen i ASKO Servering og direktør Jørn Arvid Endresen. Her er prisvinnerne flankert av juryleder Erling Moe (t.v.) og varaordfører Ola Lund Renolen.

Del: