Ekskursjon

Vannkraftekskursjon med NTE!

28. mai, 2024

10:00 - 15:00

Steinkjer

28. mai, 2024

10:00 - 15:00

Steinkjer

I samarbeid med NTE inviterer KRAFT Kompetansenettverk til tur for å besøke Follafoss kraftverk. Follafoss kraftverk er NTE sitt første vannkraftverk, og ble bygget i 1923. Kraftverket har i senere år blitt renovert og modernisert.

Industrivekst og grønn omstilling forutsetter tilgang til kraft og økt produksjon av fornybar energi. Vannkraft dominerer den norske kraftproduksjonen og utgjør opp mot 90 prosent av den totale kraftproduksjonen i landet og kommer til å være like sentral i fremtiden.

Vi vil få se og lære om vannkraftproduksjon og hvordan det gamle kraftverket var, før vi tar turen ned under jorda og ser på det moderniserte kraftverket. Med oss på turen har vi med kommunikasjonsdirektør i NTE, Inge Bartnes, og teamleder i NTE Energi, Steffen Ramberg.

Det settes opp buss med avgang fra Trondheim til Steinkjer, og mulighet for påstigning i Stjørdal. Selve programmet starter når vi ankommer Steinkjer. Først vil vi få en guidet busstur til Follafoss Kraftverk. På turen er det lagt opp til stopp innom demningen Holden for å se hvor vannet til kraftverket kommer fra, før vi reiser videre til kraftverket for omvisning. Det vil serveres enkel lunsj på bussen.

Program
07:30 – Oppmøte/registrering i Trondheim
08:00 – Avreise Trondheim
08:35 – Avreise Stjørdal
10:00 – Guidet tur til Follafoss Kraftstasjon
15:00 – Avreise Steinkjer – Stjørdal – Trondheim
17:00 – Ankomst Trondheim.

NTE er et trøndersk eid fornybar- og telekomselskap og har levert fornybar strøm i over hundre år. NTE har Framtidsløftet: Vi gjør Trøndelag klimanøytralt og digitalt. NTE har 23 kraftstasjoner, og en total årlig produksjon opp til 4 TWh fornybar energi. Selskapets hovedkontor er lokalisert på Steinkjer, og det er over 550 ansatte som jobber i NTE.

KRAFT Kompetansenettverk ble initiert høsten 2023, av og for kvinner i kraftbransjen. Ønsket er å skape et regionalt nettverk for kvinner som jobber med den grønne skiftet og deler av sin kompetanse på tvers av bedrifter, organisasjoner og bransjer.

Del: