Nettverksmøte

Trøndersk energiteknologi møter kapital

2. mars, 2023

09:00 - 15:00

Sparebank 1 SMN Konferansesenter

2. mars, 2023

09:00 - 15:00

Sparebank 1 SMN Konferansesenter

RENERGY Cluster, i samarbeid med Sparebank 1 SMN, arrangerer en felles møteplass for teknologiselskap og kapitalmiljøer 2. mars i Trondheim.

Skal vi løse morgendagens energiutfordringer, må teknologi og kapital møtes.

Flertallet i energikommisjonen foreslår en kraftøkning på 40TWh i økt produksjon og 20TWh i energieffektivisering innen 2030 i rapporten «Mer av alt – raskere». Fra i dag tilsvarer det rundt 50 prosent i økt kapasitet. Vi må utnytte alle kilder til mer fornybar kraft. Teknologiselskaper og kapitalmiljøer spiller en sentral rolle om Norge skal klare å ha et kraftoverskudd i fremtiden.

RENERGY Cluster, i samarbeid med Sparebank 1 SMN, arrangerer en felles møteplass for teknologiselskap og kapitalmiljøer 2. mars i Trondheim.

Her vil vi høre fra ulike teknologibedrifter i Trøndelag som arbeider innenfor blant annet med havvind, batteriteknologi, analyseverktøy, og smarte løsninger innen overvåkning og vedlikehold. Vi vil høre fra selskaper som virkelig har lykkes med kapitalinnhenting. Møt blant annet Eviny Venture, Investinor, ProVenture og NTE som også skal fortelle hvordan de tenker og går frem når de investerer i selskap, og hvilke kriterier de stiller til selskapene.

Vi ønsker velkommen til møteplass hvor du får bygget nettverk og lære mer om kapitalinnhenting i ulike faser. Det blir god tid til mingling og servering av lunsj.

Påmeldingsfrist: 24. februar.

Meld deg på her!

Program

Hvorfor investere i energiteknologi? Direktør i Energi21, Lene Mostue
Lene skal fortelle om forventet teknologibehov i energisektoren og fremtidens energisystem. Energi21 leverer nasjonale strategier for forskning, utvikling, demonstrasjon og kommersialisering av ny klimavennlig energiteknologi, og et strategisk rådgivende organ til Olje- og energidepartementet.

Birdsview
Birdsveiw har nettopp har hentet 20 millioner i frisk kapital, og har nå eiere som: Eviny Ventures, Statkraft Ventures, Farvatn Ventures, Hafslund og Eidsiva. Vi skal høre mer om hvordan de lykkes med kapitalinnhentingen, og hvordan de har gått frem

Enernite, CEO – Fredrik Moger
Energikommisjonen foreslår en kraftøkning på 40TWh i økt produksjon innen 2030. Enernitehar utviklet en digital plattform som analyserer hvilken fornybar kraftproduksjon som egner seg på ulike lokasjoner, slik man både enklere og raskere kan ta beslutninger om utbygging.

Bryte, Head of Growth – Ellen Loxley
Bryte har nettopp installert Norges første flytbatteri hos Kjeldsberg Eiendom. Vi tror at stasjonære batterier er nøkkelen som må til for å muliggjøre fornybar energiproduksjon, sier CEO Stead. Ellen Loxley peker på at denne batteriteknologien er både mer brannsikker, miljøvennlig og holdbar enn litiumbatterier. Vi får høre mer om hvordan batterier skal fylle behovene til fremtidens energilagring.

Eviny Ventures, CEO Andreas Tuftegård Engelsen
EVINY Ventures er venturefondet til Eviny-konsernet som investerer i både oppstarts- og vekstselskaper. Vi får høre mer om hvordan Eviny Ventures som en industriell investor bruker sin bransjekompetanse både når de investerer og inn i selskapene dere investerer i.

Investinor, Investeringsdirektør – John-Arne Hørløck
Hvordan lage en god investor-pitch som imponerer?
Investinor er et av Norges ledende risikokapitalmiljøer som investerer direkte i selskaper og i såkorn- og venturefond. Hva ser Investinor etter når de investerer? John-Arne forteller om hva en god investor-pitch bør inneholde.

ProVenture, Senior Partner – Borgar Ljosland
Hva er de største fallgruvene for bedrifter i møte med investorer?
Borgar har over 20 års erfaring som seriegründer og bred erfaring innen internasjonal forretningsutvikling. ProVenture er en av Norges ledende såkorn- og tidligfase ventureinvestor med tre fond i forvaltning. Vi får høre mer om ProVenture, og hva hvilke fallgruver bedrifter gjør i møte med potensielle investorer.

NTE, Konserndirektør for strategi og analyse – Astrid von Heimburg
NTE er et trøndersk eid fornybarselskap, men også investerer direkte i teknologiselskaper. Vi får høre mer om hva NTE ser etter når de investerer i teknologiselskaper, hva de er på jakt etter og hvilke kriterier de har til selskapene.

Folkeinvest, COO – Andreas Brunvoll
Når kan Folkeinvestering være en løsning?
Torghatten Aqua har akkurat hentet inn 80 millioner gjennom Folkeinvest.Vi får høre mer om hva «folkeinvestering» er, når er det aktuelt, hvilke selskaper innenfor energiteknologi som har brukt Folkeinvest, hvordan emisjonsprosessen foregår, og hvordan det er å ha mange aksjonærer.

Lunsj  
Lunsjbuffet: Dagens varmrett, dagens suppe, koldtbord med pålegg, salat og godt brød m/ drikke

Del: