Energiutredning for Granåsen

Publisert 15/12/2017

Fornybarklyngen deltar i energiutredning for å finne innovative energiløsninger for Granåsen idrettsanlegg frem mot et mulig VM i 2023

Trondheim kommune har i samarbeid med SIAT – Senter for idrettsanlegg og teknologi ved NTNU satt i gang en energiutredning for idrettsanlegget Granåsen. Utredningen skal danne grunnlag for innovative anskaffelser og utviklingskontrakter av/for energiløsninger i utbyggingen av Granåsen som hverdags- og toppidrettsanlegg. ABB, Siemens, Fjeldseth, Guard Automation, WINNS, Eltek, ÅF Engineering, Pir II Arkitekter, og Fornybarklyngen deltar som partnere i prosjektet.

Granåsen idrettsanlegg er i dag Midt-Norges viktigste anlegg for nordiske grener. Anlegget er et populært hverdagsanlegg  og fungerer også som konkurranse og treningsanlegg for toppidretten. Hvert år arrangeres verdenscup i hopp og i 1997 ble det arrangert VM på ski. I de siste par årene har anlegget også fungert som konsertarena for store artister som Bruce Springsteen og Robbie Williams.

Fram mot et eventuelt VM i 2023 er det planlagt utbygging og rehabilitering av anlegget slik at det kan fortsette å fungere godt som et bredde- og toppidrettsanlegg og som en allsidig arena for aktivitet, friluftsliv og kultur. Anlegget skal bygges ut uavhengig av om Trondheim tildeles ski-VM.

Konsert med Bruce Springsteen

Del: